Skip to main content

Udskriv gratis kort

Herning - Knudmosen

Kortet er revideret i 2017; men kortet fra 2012 kan stadig godt bruges, idet alle postplaceringer -med undtagelse af startpost 4 ved Knudmosebjerget - er opretholdt.
09-12-2023  Post 104: Pælen med klippetang er på  plads, Skiltet er ulæseligt. Posten er pga. vand meget vanskelig tilgængelig.
21-10-2019:  Post 154 og 169 mangler klippetang.

klik for:
¤ Kort i A4-format med poster
¤ Bagside (Sådan bruger du kortet / Rute-forslag) - i A4-format
¤ Kontrolkort i A4-format (blank)
¤ Postbeskrivelse m.v. i A4-format

Kort i A4-format uden poster - ikke tilgængelig - men kan købes

Antal poster...:  71
Postnumre......:  100 - 170
Kortkasse.........:  Ja  (med lånekort)
Klippetang......:  Ja
Folder................:  Knudmosen (fra Herning kommune)

Kontakt-oplysninger til brug ved beskadiget eller forsvunden post
  Kontakt-navn.:  Bjørn Hansen
  Kontakt-tlfnr..:
  Kontakt-mail..:  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Kortkasse
placeret tæt ved klubhusetPost-pæl nr.155

Beskrivelse af området:

Knudmosen er vel nok det tætteste man kan komme på Herning OK’s hjemmebane. – Lidt på linie med MCH Arena hvor ulvene fra FCM tager imod superligaens andre hold. Her føler man sig rigtig hjemme, og ungdomsløberne dannede ligefrem en ’devåde-fødders-klub’ for at hædre den kære hjemmebane.

En tur rundt på kortet fører helt naturligt forbi klubhuset ved start 1, halvmåne søen ved post 100 og de klassiske tørve områder, f.eks. ved post 113, 133 eller 169. En tur på ’bjerget’ for at klippe post 154 er også et ’must’…

Knudmosen er enestående i flere henseender. Det er vel det løbsområde klubbens aktører har gennemtrævlet flest gange. Det er også et unikt naturområde lige op til centrum af en større by. Jeg kender ingen større dansk provinsby med en højmose placeret så tæt på byens centrum. 

Fra byens side har det altid været meningen at lade Knudmosen ligge så uberørt som muligt. Som rekreativt område tæt på byen har det naturligvis ikke været helt muligt at lade området passe sig  selv: Først blev der foretaget beplantning og siden blev der anlagt et netværk af stier. Til sidst placerede man det såkaldte affaldsbjerg midt i området til manges fortrydelse og til lige så manges glæde.

Under en træningsaften for nogle år siden gennemså vi en række gamle postkort fra Knudmosen anno ca. 1880. Området var helt bart og næsten uden bevoksning. Ved rejsningen af mindestenen for Pontoppidan sås på postkortet ingen træer eller buske. På et billede, der viste gammel Vejlevej som grusvej, kunne man se aktiviteter og redskaber til tørvebrydning.

Knudmosen kan betragtes som Hernings ”fælledpark”. Før i tiden afholdtes her festligheder, politiske møder og koncerter. Den oprindelige orkester pavillon blev revet ned for en hel del år siden, men plænen ved søen  blev jo også siden anvendt til koncerter inden de stadig større anlagte koncerter flyttede ud til messecenter området. Med en placering mellem byen og messecentret er Knudmosen blevet et kærkomment gennemgangsområde og dermed et pusterum i speciel natur for sommerens gæster til koncerter, sportskampe og udstillinger i messeområdet.

Med ridesporten og orienteringssportens klubhuse i kanten af Knudmosen er området også blevet en uundværlig tumleplads for ryttere og løbere.

Fastpostbanen i Knudmosen

Klubbens orienteringsløbere kender hver eneste sti til hudløshed. De mest flittige kender også utrolig mange delstræk på tværs af stierne. Alligevel tilbyder Knudmosen stadig utrolig mange muligheder for orienteringsbaner. Med sit naboskab til byen og vort klubhus er Knudmosen ideel til den ugentlige løbetræning. Her er der utallige muligheder for løbetræningens 3 grundelementer:

Masser af egnede steder til fartleg, intervaller og dauerlauf.

Det var jo derfor oplagt at Knudmosen blev et af de første områder med faste post pæle med klippetænger. Det var også et af de første steder vi besluttede at opstille kortkasser med påskriften: ”Lån et kort – find en Post”. 

Bjørn Hansen

Opdateret 2020-09-25