Skip to main content

Udskriv gratis kort

Ikast Nord

Kortet er omtegnet i 2021, og mange af posterne er flyttet.
Det gamle kort fra før 2021 kan derfor ikke bruges mere.

Bemærk at koderne på skiltene kun består af 2 bogstaver f.eks S-h.
Hvis du vil indtaste på Hall of Fame, skal du KUN indberette Sh UDEN bindestreg.

klik for:
¤ Kort i A4-format med poster
¤ Kontrolkort i A4-format
¤ Bagside (Postbeskrivelse m.v.) i A4-format

Kort i A4-format uden poster - ikke tilgængelig - men kan købes

Antal poster...:   50
Postnumre......:    1- 50  (minus post 41
Kortkasse.........:  ja - ved start
Klippetang......:  Ja
Folder................:  ingen

Kontakt-oplysninger til brug ved beskadiget eller forsvunden post
  Kontakt-navn.:  Nordre Skole, Ikast
  Kontakt-tlfnr..:  99604700
  Kontakt-mail..:  .Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

IkastNord post

 
Beskrivelse af området:

Når du planlægger din tur rundt i området, er der et par af Ikasts væsentligste kulturin­stitutioner, som du lige må sørge for at din tur går forbi. 
ikast brande arena     ikast stadome
    Ikast-Brande arena                                                                             Ikast Stadome

I centrum af kortet ligger der forskellige skoler, samt Ikast Sportscenter sammen med Stadome. Disse fylder arealmæssigt godt på kortet. Tag f.eks. post 15 og 16 og få turen rundt om Ikast-Brande arena hvor FCM håndbold kvinderne spiller deres hjem­mekampe. Ved at komme forbi post 2 og 3 kommer du forbi Ikast Stadome, der impone­rer ved at indeholde en hel fodboldbane med kunstgræs og internationale mål.

Der er yderligere en institution for psykisk handicappede. På deres område må vi ikke komme. I mellem alt dette er der grønne om­råder, beplantninger, små søer og almindelig villabebyggelse. I området ved FDF-gården og cykelcross-banen er der anlagt en større kunstig bakke. Tag f.eks. den direkte vej mellem post 40 og 46 og få overblikket over FDF-gården, Ikast banegård og cykelcross-ba­nen, hvor Ikast BMX klub har hjemmebane.

Kortets tilblivelse

På et indledende møde med  borgmester Carsten Kissmeyer november 2006 orienterede Asger Kristensen om, hvorfor vi gerne ville tegne et orienteringskort ved området omkring Nordre Skole i Ikast.

For Dansk Orienterings Forbund og Herning Orienteringsklub er formålet med opsætningen af faste poster at udbrede kendskabet til Orientering.

For Ny Ikast-Brande kommune kunne formålet være at give kommunens skoler mulighed for i bl.a. gymnastiktimerne at dyrke orientering uden stort forbrug af tid til planlægning og uden at lærerne behøver det store kendskab til denne sportsgren.

Desuden kunne der gives lokalbefolkningen i almindelighed, samt kommunens turister mulighed for at dyrke sport til fremme af folkesundheden.

I efteråret 2006 blev jeg kontaktet af Asger Kristensen og spurgt, om jeg ville tegne et kort over området på begge sider af Stensbjerg Allé i Ikast. Det ville jeg gerne. Nogle år før havde jeg faktisk tegnet et lille skolekort over Nordre Skole. Dette skolekort blev meget brugt, og mange spurgte ofte efter et kort, der arealmæssigt var lidt større, men stadig med Nordre Skole som centrum. Et nyt kort var aktuelt.

Med Asger, som den der skaffede tilladelse til tegning af kortet, samt fremskaffelse af grundmateriale fra Teknisk Forvaltning ved kommunen, kunne jeg begynde rekognosceringen. Der var pæne og nøjagtige matrikel- og vejkort og aktuelle luftfotos over området. Økonomien skaffedes og blev pænt støttet af Nordea Bank og Friluftsrådet.

Samme år gik jeg på pension fra mit arbejde på Nordre Skole. Derfor var det oplagt at kigge ind på lærerværelset og få en snak med tidligere kollegaer. I terrænet mødte jeg ofte gamle elever, som interesserede spurgte til mit korttegneri. Det var virkelig en god oplevelse.

Kortet blev færdigt i foråret 2007. Faste poster blev placeret rundt i området af ”De grå Pantere”. Vi havde en hyggelig dag med dette arbejde, som begyndte med at Idrætsefterskolen gav morgenkaffe og brød. Senere på dagen blev vi sandelig også beværtet med frokost. Dette var ganske fornemt og måske en ”slags betaling” for de mange kort og baner, der skulle løbes på kortet. De har virkelig brugt området flittigt sammen med Nordre Skole.

Jens Ole Krogh
Pensionist  -  tidligere lærer på Ndr. Skole.

 

Ikast-Brande kommune har i 2021 bevilget midler til revisionen.

Når Ikast Complete er færdigbygget håber vi, der bliver tid og økonomi til en revision af kortet.

 

Opdateret 2021-12-19